Comuna Duda Epureni este o comună cu întindere mare, aparţine zonei numărul patru de dezvoltare rurală Huşi, este puţin integrată în zonă.

Este o comună cu populaţie numeroasă, cu ritm pozitiv de întinerire şi cu resurse mari de forţă de muncă activă. Comuna are o infrastructură rutieră comunală slab dezvoltată, cu profil economic preponderent agricol, cu potenţial pentru culturi de câmp, creşterea animalelor şi viticultură, cu resurse silvice şi cu disponibilităţi pentru diversificarea activităţilor economice.  
Comuna se caracterizează printr-o economie de tip agricol mixt, cu dezvoltare medie, cu semnificatie în economia zonei.

 

Pentru păstrarea tradiţiilor şi a .culturii trebuie menţionat faptul că reabilitarea căminelor este importantă în perioada prevăzută în Strategia de Dezvoltare Locală 2007 - 2013.

Pe raza localităţii întâlnim un număr de două cămine culturale.

La nivelul comunei Duda Epureni se desfasoară o serie de activităţi culturale cum ar fi aniversări, comemorări şi alte. activităţi pe diferite teme. Acestea se desfasoară în colaborare cu şcoala, căminul cultural, biblioteca. Comuna Duda Epureni dispune de 4 biserici.

Evenimente culturale cu caracter tradiţional:

Hramul satelor Sf. Mărie 15 august - satele Epureni şi Duda

Sf. Treime, satul Valea Grecului

Sf. Dumitru, satul Bobeşti

Contact

  • sat Duda, comuna Duda Epureni
    Vaslui, România
  • tel: 0235-473888
    fax: 0335.473888
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre comuna Duda Epureni

Repere istorice-Comuna Duda-Epureni Vaslui

Pe teritorul comunei au fost descoperite 9 urme de locuire omenească, începând cu epoca paleolitică. Satul Epureni s-a dezvoltat la începutul secolului al XVII lea pe moşia familiei Iamandi, care a adus clăcaşi de pe alte moşii ale sale.

 Citeste mai departe...

Scroll to top